Lauri Toivonen, toimitusjohtaja, Real Time Systems Oy:
Mikä oli projektin alkutilanne ja tavoite?
Olemme kehittäneet uuden valokaariuuneissa tapahtuvan sulatuksen säätöohjelmiston. Säätöohjelmisto vaatii käyttöliittymän, jolla prosessia hoitava henkilökunta voi seurata sulatusprosessia ja tehdä sulatuksen aikana käsiohjausta.
Käyttöliittymän valvomomonitorissa olevia kuvia seurataan koko sulatuksen ajan, ja halusimme ammattimaisesti suunnitellut näytöt, jotka ovat miellyttäviä käyttää. Nykyisin käytössä olevat kuvat ovat usein insinöörien suunnittelemia, ja niissäon monesti visuaalisesti parantamisen varaa.
Miten Etnoteam auttoi ratkaisemaan tilanteen?
Etnoteam suunnitteli näytöt ja niiden toiminnot antamiemme lähtötietojen pohjalta.
Mikä oli projektin lopputulos?
Lopputuloksena meillä on käytössä hyvin suunniteltu käyttöliittymä. Kehitystyö siinä vaiheessa, että ensimmäinen asennus tehdään kesäkuun aikana.
Uusi säätöohjelmistomme on maailmanlaajuisestikin merkittävä, ja sillä on selviä etuja nykyisiin ohjelmistoihin nähden, joten halusimme tehdä myös visuaalisen puolen parhaalla mahdollisella tavalla.
Käytäntö on osoittanut, että käyttöliittymä muodostaa asiakkaan mielipiteen koko tuotteesta, joten hyvä käyttöliittymä on strategisesti merkittävässä asemassa tässä kokonaisuudessa.
Real Time Systems Oy on yritys, joka kehittää uuden sukupolven mittaus- ja säätöjärjestelmää (nimeltään "RTS System") valokaarisähköuuneille, joilla terästehtaat sulattavat kierrätysterästä. RTS System mahdollistaa uunin tarkemman ohjaamisen, mikä lisää tuotantokapasiteettia ja tuo säästöjä sähköenergiakustannuksiin terästehtaalle. Real Time Systems toimii palveluyrityksenä, joka myy ja markkinoi uutta järjestelmää sekä tarjoaa koulutusta ja kunnossapitoa laitteiston käyttäjille.
Etnoteam suunnitteli graafisen ilmeen valokaariuunin seurantanäkymän. Projektin alussa Etnoteam tuotti muutaman vaihtoehtoisen käyttöliittymäratkaisun keskustelujen ja Real Time Systemsin toimittaman aineiston pohjalta. Ratkaisuissa huomioitiin käytettävyysnäkökulma ja niiden arvioinnissa pyrittiin löytämään loppukäyttäjien kannalta optimaalinen tapa seurantanäkymän visualisointiin. Sopivin luonnos viimeisteltiin, ja lopputuloksena Real Time Systemsille toimitettiin visualisointi, joka sisälsi käyttöliittymän kaikki elementit toteutusta varten.